Der ID. Buzz Cargo parkt an einer Ladesäule.
e-mobiliteit

Ons doel: een mobiliteit die niet alleen elektrisch maar ook duurzaam is.

1.
ID. Buzz Cargo: stroomverbruik in kWh/100 km: gecombineerd 22,2 - 20,4 (WLTP); CO2-uitstoot in g/km: gecombineerd 0; efficiëntieklasse: A+++
2.
De afbeeldingen van het voertuig tonen optionele uitrusting.

Om de gemeenschappelijke klimaatdoelen te bereiken, is ook in de verkeerssector een daling van de CO2-uitstoot noodzakelijk. Daartoe gaan wij holistisch te werk: we willen de mobiliteit op een duurzame manier milieubewuster en efficiënter maken. De nieuwe ID. Buzz Cargo is een goed voorbeeld voor deze uitvoerige strategie. Van de innovatieve elektrische auto tot slimme oplaadoplossingen en duurzame recyclage: we willen onze klanten als het ware zorgeloos een totaaldienst aanbieden om de overstap naar klimaatbewuste e-mobiliteit aantrekkelijker te maken.

Nu configurerenOpens an external link

Der ID. Buzz Cargo von hinten.

Holistisch bedacht: een 360°-benadering voor de moderne e-mobiliteit

De klimaatverandering zet milieu, natuur en maatschappij voor enorme uitdagingen. Daarom zetten we ons in voor de Klimaatakkoorden van Parijs en stellen we onszelf ambitieuze doelen. We willen tegen 2050 een bedrijf zijn met een CO2-neutrale balans en nemen onze verantwoordelijkheid op voor het totale aandeel in de waardeketen van onze voertuigen. Want alleen door middel van omvattend duurzaam handelen bereiken we onze doelen. Daarom zullen wij in het kader van onze 360°-e-mobiliteitsbenadering elke bouwsteen zo veel mogelijk koolstofneutraal maken, van de grondstofwinning en de toeleveringsketen tot de productie, het gebruik en de recyclage. Zoals bijvoorbeeld bij de nieuwe ID. Buzz Cargo: hij is het eerste busje van Volkswagen Commercial Vehicles dat van begin tot einde als elektrisch voertuig werd ontworpen, beginnende van de eerste schets tot helemaal aan de laatste handgreep. Daarom zullen we de ID. Buzz Cargo met CO2-neutrale balans3 leveren. Zo zal de nieuwe elektrische bestelwagen ons bedrijf en onze mobiliteit op duurzame wijze veranderen.

  • id buzz cargo

    Handig thuis opladen met uw eigen EDI-thuislaadoplossing

    Bij het elektrische voertuig hoort een individueel, duurzaam ecosysteem dat zich aan uw mobiliteit aanpast. Ontdek de diverse laadstations van Electric by D’Ieteren (EDI)Opens an external link

    Al de EDI laadstations zijn ontworpen om te beantwoorden aan de hoogste kwaliteitsvereisten, optimaal te functioneren en voldoen aan de geldende veiligheidsvoorschriften.

  • Der ID. Buzz Cargo wird an einer Ladestation geladen.

    Mobiel in heel Europa: comfortabel onderweg opladen

    Met de ID. Buzz Cargo rijdt u nog flexibeler rond voor het werk. U laadt de nieuwe elektrische bestelwagen namelijk gewoon op wanneer die toch al ergens stilstaat: bijvoorbeeld aan een openbaar oplaadpunt langs de snelweg, voor de supermarkt of de bouwmarkt, in een parkeergarage of in de straat van een klant. Het maximale oplaadvermogen voor gewoon opladen (AC) is 11 kW. Bij snelladen (DC), bijvoorbeeld langs de snelweg, kan het ongeveer 30 minuten duren om de batterij van 5% tot 80% op te laden als het maximale oplaadvermogen van de ID. Buzz Cargo van 170 kW ter beschikking staat. Om het opladen zelf nog gemakkelijker te maken hoeft u dankzij Plug & Charge4 in de toekomst enkel nog de oplaadkabel aan te sluiten en het opladen gaat vanzelf. Met deze technologie worden uw authenticatiegegevens in de auto opgeslagen. Daarmee herkent het oplaadstation automatisch wie u bent, wat zeer handig is. Deze technologie wordt stapsgewijs volgens een ISO-gecertifieerde norm uitgerold, zodat u in de toekomst steeds meer Plug & Charge-oplaadstations kunt gebruiken.Met de ID. Buzz Cargo rijdt u nog flexibeler rond voor het werk. U laadt de nieuwe elektrische bestelwagen namelijk gewoon op wanneer die toch al ergens stilstaat: bijvoorbeeld aan een openbaar oplaadpunt langs de snelweg, voor de supermarkt of de bouwmarkt, in een parkeergarage of in de straat van een klant. Het maximale oplaadvermogen voor gewoon opladen (AC) is 11 kW. Bij snelladen (DC), bijvoorbeeld langs de snelweg, kan het ongeveer 30 minuten duren om de batterij van 5% tot 80% op te laden als het maximale oplaadvermogen van de ID. Buzz Cargo van 170 kW ter beschikking staat. Om het opladen zelf nog gemakkelijker te maken hoeft u dankzij Plug & Charge1 in de toekomst enkel nog de oplaadkabel aan te sluiten en het opladen gaat vanzelf. Met deze technologie worden uw authenticatiegegevens in de auto opgeslagen. Daarmee herkent het oplaadstation automatisch wie u bent, wat zeer handig is. Deze technologie wordt stapsgewijs volgens een ISO-gecertifieerde norm uitgerold, zodat u in de toekomst steeds meer Plug & Charge-oplaadstations kunt gebruiken.

  • Der ID. Buzz Cargo im Close-Up von vorne.

    Opladen op het bedrijfsterrein: individuele oplossingen die bij uw mobiliteit passen

    Klimaatbewust, innovatief en praktisch: de nieuwe ID. Buzz Cargo vergemakkelijkt de overstap naar modern elektrisch rijden voor uw bedrijf.

Batterijen & recyclage: betrouwbaar, lange levensduur en duurzaam

Langere intervallen tussen inspecties, minder bezoeken aan de werkplaats en lagere onderhoudskosten: in tegenstelling tot verbrandingsmotoren moeten elektromotoren nauwelijks onderhouden worden. Want onderdelen die gevoelig zijn voor slijtage, zoals een tandriem, zijn er niet en ook olieverversing is niet nodig. Aangezien moderne elektrische voertuigen zoals de nieuwe ID. Buzz Cargo ontwikkeld zijn voor lang gebruik, vragen veel potentiële klanten zich af hoelang de batterij meegaat. Met de nieuwe ID. Buzz Cargo zet u in op hoge kwaliteit. Voor de lithium-ionhoogspanningsbatterij garanderen we een bruikbare nettobatterijcapaciteit van minstens 70% gedurende acht jaar of tot 160.000 km gereden kilometers5. De batterij overtuigt met een hoge energie- en vermogensdichtheid. Bovendien is ze onderhoudsvrij en heeft ze een hoge cyclusstabiliteit en een lage zelfontlading.

 

Bepaalde factoren zoals aantal en type oplaadbeurten (AC/DC), inachtneming van oplaadgrenzen of omgevingstemperaturen hebben echter een invloed op de levensduur van de batterij. Na verloop van tijd zult u hierdoor onvermijdelijk moeten inboeten op het vlak van rijbereik. Wat echter niet betekent dat oude batterijen worden weggegooid. Integendeel: u kunt een belangrijk steentje bijdragen om onze holistische strategie nog duurzamer te maken. Daartoe behoren zogenaamde Second-Life-toepassingen, waarbij we de batterij na gebruik in het voertuig nog als opslagplaats voor elektriciteit gebruiken. Tegelijkertijd streven wij ernaar een groot deel van de grondstoffen te recycleren bij de verwerking. Vandaag al kan tot 97% van de batterijgrondstoffen, zoals nikkel, koper en lithium, teruggewonnen worden in onze testinstallatie in de fabriek in Salzgitter.